Monday, February 8, 2010

Subhanallah~ Maha Suci Allah yg menciptakan alam ini..

Salam kembali,


Syukur atas nikmat iman dan iman yg dikurniakan Allah swt kepada kita semua…Sungguh hanya Dia sahaja Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana..Selawat serta salam ke atas junjungan kita Nabi Muhammad saw serta kaum keluarganya..

Alhamdulillah~ hujung minggu yg lalu,sy dan suami berkesempatan pulang ke kampg halaman sy di Pontian..Ada sedikit kenduri akikah utk sepupu sy yg comel – Nadem..maaf la x dpt nk upload gmbr majlis sbb buzy membantu di dapur. Alhamdulillah~ segala berjalan dgn baik..ramai juga la saudara-mara sy yg hadir…and inilah kali pertama sy memperkenalkan suami kepada saudara-mara sy since kami berkahwin aritu…time majlis di tmpt sy.. x smpt suami nk berbual panjng dgn mereka..kali ni diberi peluang oleh Allah swt…

Alhamdulillah..selesai majlis dalam jam 5 ptg…selesai mengemas apa yg patut dan solat asar..sy dan suami bertolak pulang..tiba-tiba suami mengajak sy ke Tanjung Piai..katanya saja jalan2 sekejap..sy pun ikut kan saja…yelah, since kami da jadi suami isteri ni agak jarang masa kami bersama..hari minggu sajalah yg ada…kadang2 hari sabtu sy dan suami bekerja…hari ahad, jika x pulang ke kampg,kami akan ke kuliah2 agama..
Itu saja rutin masa kami dihujung minggu…

Em, kami tiba di Tanjung Piai kira2 jam 5.30ptg..x ramai org disana..adalah bbrp keluarga ..sbb da lewat ptg juga la kami sampai… byrn masuk rm5 /person…kami hanya sempat berjalan di bbrp tempat saja..sbb jam 7 ptg tutup..jadi sempat snap bbrp picture saja..apa yg paling penting, kami dapat melihat alam ciptaan Allah swt yg begitu indah…disamping mengagungkan kekuasaan Allah swt…Subahanallah~ Maha Suci Allah yang Maha Meciptakan alam yg indah sekali utk makhlukNya …

Kepada kak Mus a.k.a Ojou..entry ni sy tuju juga kpd akk…lihat !! kami da sampai Tanjung Piai..hihi (kak mus ni asyik duk suruh kami berjalan2 di sana…sbb katanye kami berdua ni sibuk memanjng..tp mmg betul pon..huhu~) ..kpd kawan2..dibwh adala bbrp kepng gmbr..and kpd ojou, lihat la gambar2 dibawah sbg bukti yer…hihi~


                                            


Gambar kenangan setibanya di pintu utama Tanjung Piai






 



 
Gambar kenangan di tapak Penghujung Selatan- Tanah Besar Asia

Gambar pemandangan indah alam ciptaan Allah swt..Maha Suci Allah~

Papan Tanda di sekitr Tanjung Piai



                                              Gambar papan tanda jarak ke negara2 lain

2 comments:

noor afzan said...

salam farah..
eah..posing sakan noh..
dah tgk picta aku kirim?

angahfarah said...

salam..
xde la posing pon..kaku la bile bergambr..ingt tak nak tgkp gmbr..tp kena ikt kehendk suami.hihi~
aah..da tgk da gmbr yg ko kirim..cantik..hihi~