Sunday, May 8, 2011

SELAMAT HARI IBU...

Salam semua..


Alhamdulillah…hati sy berasa tenang semalam… (hari2 pun tenang!!).. tp semlm lain mcm sgt2…kenapa? Emm..sbb sy dpt ucapan khas dari cik abang dan Ammar..haha..Ammar walaupun x blh berkata2 lagi…tp die pun duk jerit2 masa cik abang ucap “Selamat Hari Ibu” kepada sy..aduhai…terharu nye…yelah..first time kan..dlm hati ni pula terdetik “ aik..aku da jadi mak la..haha”…alahai…
Cik abang bisik kat telinga, "terima kasih sbb jadi super mom utk Ammar.." sy senyum aja..huhu
Ye ke sy ni super mom? ! sy akui.. mmg sy handle Ammar tiap2 ari b4 g kerja.. cik abg pula akn pergi ke ofis seawal pagi dlm jam 6.30pg..utk elak jem..jadi tinggal la sy keseorangan melayan kerenah Ammar... khidmat diri dulu..tinggalkan Ammar main2 di playmat nye...setelkan botol2 susu Ammar dan susu perahan di dapur..tinggalkn Ammar lagi di ruang tamu bersama playmate nya..main dgn girang gumbira..hee..kemudian..setelkn pula bubur Ammar..masukkn dlm termos..siap2 beg kelengkapan Ammar ke taska..baru sy ambil Ammar.. salin diapers nya.. cakap2 dgn die sekejap.. kenyangkan dia..bagi susu, da selesai.. baru sy pula bersiap2...letak Ammar atas tilam..die pun asyik meniarap aja...dlm jam 7.30pg..baru sy stary enjin kereta..masukkan beg2 Ammar + beg susu (sy bwk ke ofis) + beg tgn sy dlm kereta...
barula bergerak ke taska..huhu.. super mom ke sy? adoii..rs x layak gelaran tu..jika dibandingkan dgn ibu2 yg lain..

Terima kasih abg atas ucapan itu...syg abang dan Ammar...

Kepada mak di kluang, juga di Muar (mak mertua)…anak mu ini juga mengucapkn Selamat Hari Ibu… bila da memasuki fasa menjadi ibu ni..baru dpt rasa kepayahan dan pengorbanan seorang ibu… susah payah bersengkang mata, berpeluh semua utk anak2… terima kasih mak !!

Kepada Abang ,
InsyaAllah, akan ku jadi isteri yg blh menenangkan diri abang, menjadi peneman hingga ke syurga…

Kepada Ammar Faiz anak ummi,
Doa ummi kepada Ammar..jadi la ank yg soleh.. berjuang demi agama,bangsa dan Negara… Ummi sanggup berkorban utk Ammar walaupun ummi terpaksa bekerja …ummi sanggup bertungkus lumus memastikan keperluanmu terjaga..
Berkat susu ummi yg Ammar minum itu, mampu menjadikan diri Ammar anak yg taat dan soleh yer…


SELAMAT HARI IBU KEPADA SEMUA YG BERGELAR IBU,MAMA,UMMI,MUMMY..DAN SEBAGAINYA…..PERGORBANAN ANDA SEMUA PASTI DIREDHAI ALLAH SWT…

1 comment:

ctpayong said...

selamat hari ibu