Monday, May 11, 2009

~ 11 Mei ~

Salam kembali~

Alhamdulillah~ bersyukur sgt2 saya masih diberi kesempatan utk berada di muka bumi Allah s.w.t sbg hambaNya..
Hari nie (11 Mei ), cuaca di luar hujan beserta kilat. “Agak lebat hujan di luar ye farah..”tegur kak zarah (kerani office) semasa bertembung dgn saya yg kebetulan time tu nak ke testing room..saya pun jawabla. “yelah kak..da bbrp hari ni..hujan agak lebat..xpela nak buat mcmane..”

Melangkah masuk ke bilik tersebut dgn menekan kod di pintu masuk..tidak kelihatan kelibat sesiapa di situ..saya terus saja masuk utk membuat measurement utk model remote control..selesai sample yg ke-9, tiba2 kedengaran guruh yg kuat diluar sana..saya membaca la doa yg sepatutnya..ntah bagaimana tiba2 ..sorang officemate memanggil saya dari luar..mengetuk2 cermin kaca.. “farah..farah..keluar cepat..!”, mukanya agak panik~.saya cepat2 membuka pintu..

Astagfirullah..saya mengucap panjang..dalam office kami dipenuhi asap..rupa-rupanya kilat tadi menyambar kabel di atas office kami (sbb department kami yg paling atas skali)..time tu saya lihat rakan2 office yg lelaki sibuk memadamkan kebakaran di stor kami~..ada yg menelefon safety officer…alhamdulillah~ tiada apa2 yg buruk berlaku..boss kami orang yg paling cepat bertindak..sbb pd mulanya sebaik saja kilat tu menyambar kabel.. loceng kecemasan berbunyi. Tp sekejap saja..ingatkan tiada apa2 yg berlaku..Boss kami bertindak pantas dgn mencapai pemadam api dan memadam api yg agak marak di dalam stor..

Hampir satu jam lebih keje kami semua tergendala~..dengan network server down..time tu saya lihat rakan2 office saya berasa risau dgn kejadian tadi..kak zarah org yg paling2 risau..saya datang kpdnya..dan cuba tenangkannya..

Alhamdulillah~ tiada kecederaan semasa peristiwa itu..dalam jam 4.30ptg..baru reda..namun network, internet..masih x bleh berfungsi..Inilah peristiwa di office yg saya x boleh lupakan ~ 11 Mei...

2 comments:

Siti Hasunah Mohammad said...

salam..ho~ kakfarah kene blajar jd ahli bomba lak lpas ni..

sRikaNdi said...

salam kak farah...
hoho nsb baek xde pape yg jadi kat opis akak...huhu
bahaya gak ye ble da kije ni...
sy xmo kije la...hahaha
bahaya kt mne2 pun ade ...
oleh itu,kte perlu bhati2...
ati2 gak bwk keta...
jgn smpai tcalar lagi...hoho ^_^