Sunday, March 14, 2010

Walimah Kak Tim & Hana ..tahniah



Salam

Syukur kehadrat Allah swt atas nikmat iman dan Islam yg diberikan kepada kita semua..Selawat serta salam diucapkan kepada Nabi Muhamad s.a.w serta kaum keluarga baginda…

Alhamdulillah~ hari minggu yg baru saja berlalu (14Mac) sy serta suami seperti biasa mengatur jadual kami utk ke program2 / majlis2 tertentu…Setiap pagi ahad, kami pasti berada di Surau Al-Husna (Bndr Sri Alam,Psr Gdg)…



Di sini kami mengikuti Kuliah Dhuha yg disampaikan Ustaz.Md Isa.. Tempoh kuliah 2 jam 30 minit…start kuliah jam 9.30pg hingga 11 pg..jadi kami akan bertolak awal dari Senai.. perjalanan makan masa 1 jam..

Hari ni kami dah plan menuju ke beberapa tempat… Sebaik saja habis kuliah Dhuha, Suami mengajak sy utk singgah ke Desaru memandangkan kami ada 2 jemputan walimah di kawasan Kota Tinggi… jam menunjukkn 12.30 thgri tika kami sampai di Desaru… niat utk melihat mempelai nanti dalam jam 2.30 ptg.. jadi kami singgh dulu di sana…x lama kami di sana..Cuma berjalan2 sekejap, ambil angin sambil melihat alam ciptaan Allah swt..nikmat Allah swt diberikan secara PERCUMA kepada hamba2Nya…patut bibir kita ni senantiasa mengucapkn rasa syukur yg amat2 atas nikmat pemberiaan Yang Maha Pencipta ..Syukur Alhamdulillah~







Kemudian, kami bertolak ke Kota Tinggi ..ada 2 jemputan walimah di sana.. Di Felda Air Tawar 2…Jauh juga perjalanan ke sana… jemputan yg pertama rakan ofis suami – tahniah kepada Nazrul & Hana..

sempat la kami berjumpa mempelai..Cuma x dpt bergambr bersama..time tu pengantin amat busy melayan tetamu lain..sempt snap pict mereka duduk di singgh sana saja..tahniah dari kami..

Selepas kami menjamu selera, kami bergegas ke jemputn ke-2..nasib baik jemptn pun dalam Felda yg sama.…walimah Kak Tim (ex-JKM KTC)..dulu sy anak buah unit Kak Tim – unit Akademik di kolej kediaman kami di UTM dulu…tahniah Kak Tim dan pasangan (Asmawie)..


sempt la kami bergmbr kenangn dgn pengantin..kali ni mmg sy beriya-iya mengajak suami bergmbr kenangn dgn Kak Tim dan psgn..maklumla..utk tatapn kwn2 sy yg jugak kenal dgn Kak Tim..

“Terima kasih la Che Khai dan Farah yer..dapat juga datang sini..Maafla time korang kahwin, akak x dpt dtg..sibuk tanda kertas periksa sekolah..” ucap kak Tim after kami berdua sampaikan salam tahniah pada mereka..

”Eh, xpela kak Tim, kami faham..” balas sy sambil tersenyum..

Apa2 sy dan suami mengucapkan tahniah kpd kedua2 pasangan mempelai..selamat berbahagia dan moga kalian tabah mengharungi fasa baru dengan mengharapkn redha Allah swt.. Kami doakn yg terbaik utk semua..InsyaAllah~

4 comments:

noor afzan said...

Alhamdulillah..
Kak Tim dah kawen yea..
sampai salam tahniah aku pada dia..
(itupun kalau dia still ingatkan aku..)
maklumlah, kenal masa tahun 1 je..

sil said...

Alhamdulillah, kak tim dah selamat jadi isteri mawi :) Trima kasih utk farah & khairul sebab dah snap gambar dgn pengantin pastu update kat blog. dapat gak tengok kak tim jadi raja sehari :D

angahfarah said...

salam afzan..
aah..14mac aritu kami ke sana..dpt jemptun..comel kak tim..makin tinggi..hihi..em,rsnye kak tim kenal la ko afzan..try cari FB die..mesti byk gmbr lagik.

angahfarah said...

salam s.i.l.,
alhamdulillah..da slmt majlis kak tim..akak bila pula? hehe~