Sunday, October 24, 2010

Dapat juga cari set bersalin dan Tungku…

Salam semua,




Syukur diberi kesempatan utk bernafas di muka bumi ini..



Alhamdulillah..,kini sy da 33 minggu..moga diberi kesihtn yg baik..

Alhamdulillah juga, suami sudah habis tugasan di Singapore, setelah 2 bulan di sana...

Semalam, kami sempat ke U Mall, Tmn U di Skudai, setelah balik dari mendengar ceramah Ustaz Mat Isa di Pasir Gudang.. ..selesai belanja barang2 dapur, kami pun singgah la di bhgn bawah U Mall...ada pameran Industri Kecil Sederhana (IKS) ..pelbagai produk dipamer dan dijual..

Tiba-tiba sy terpandang booth menjual Tungku Garam Herba….Mmg niat di hati ni nak beli tungku utk kegunaan selepas bersalin… kami singgah la sebentar… empunya produk begitu seronok menerima kehadiran kami… yg menariknya tungku ni dari garam bukit… perlu dipanaskan dulu garamnya, baru dimasukkan ke dalam kain dan diikat kemas… kakak empunya produk (lupa nak tanye nama), meminta sy duduk sebentar.. rupanya2 dia nak tungku badan sy… abang pun ambil kesempatan ditungku… lupa pula..produk ni keluaran SaujanaHerba enterprise..dari Kota Tinggi Johor..ada juga disediakan khidmat Spa dan mengurut (lelaki dan perempuan).. Empunya pemilik adalah hasil daripada kakak tu dan suaminya... terima kasih ye kakak dan abang..


Packaging Tungku Garam Herba

Rupa Tungku garam herba ( dibaluti kain)

Ya Allah, rasa segar sgt2… padahal..masa sy dan abang beli belah td, mmg sy akui..sy slalu ‘mengular’ , atau erti kata lain.. sy byk duduk dr berjalan..x kira la di mana pun..yg paling sy tak larat semasa menunggu abang memilih baju t-shirtnya..sy tgk sekeliling..takde langsung kerusi..sy apalagi..duduk aja di situ… penat sgt…

Tapi lepas sy dituam dgn tungku tersebut..rasa lama juga kami (sy dan abg) di tuam2…adalah dlm 30 minit…akhirnya, kami beli la juga set tungku herba ni.. harga dlm RM76.00 tapi rasa mcm berbaloi…abang pun mengaku rasa segar... lagi2 skng ni dia x sht..selsema...selepas dituam, selsema dia rasa da kurang... semasa dalam perjalanan pulang ke rumah..dalam kereta, tiba2 angin badan abang keluar... abang cakap lega sgt2...munkin kesan dari dituam dgn tungku herba tu..angin badan pun keluar...

Kakak empunya produk ni merupakan mak bidan.. jadi, dia ada juga buat satu set bersalin..sy belek2 la beg set bersalin… adalah set jamu, minyak, tungku garam herba saiz kecil dan bahan2 herba utk disapu pada ibu yg sudah bersalin (macam pilis, dll)… harga asal set lengkap = RM95.90..tp kakak tu bagi diskaun dapatlah dengan harga RM76.00..

InsyaAllah, set bersalin ni nanti akan sy gunakan nanti semasa berpantang... dah beritahu mak yg sy dah beli set bersalin ni...jadi utk kegunaan sy selepas bersalin cuma perlu pati ikan haruan dan juga jeli gamat..

p/s: sy bukan agen utk promote yer produk di atas..Cuma testi sbg pelanggan saja.. insyaAllah, Allah berikan nikmat disekeliling kita utk memberi kesenangan kepada org lain..cthnya mcm kakak ni..Allah da berikan dia kemahiran utk mengurut (sbg mak bidan) dan kebolehan utk sediakn herba2.. utk kegunaan orang2 mcm sy yg memerlukan..Alhamdulillah..cantik aturan Allah swt…

7 comments:

Cik Sara said...

Kak Farah....

hehe..kitorang beli juga tungku tu.. sedap guna time nak studi.. tapi bau rempahnya pula buat saya rasa macam ibu bersalin..hahahaha...

Tapi, tungku tu memang best... lega je badan..hehehe

angahfarah said...

salam sara..

wah..beli ea..hehe..
aah..mmg sedap kan tungku tu..akk time balik je dr U Mall aritu, terasa ringan je kaki berjalan.padahal sblm tu..duk merungut2 la sakit kaki..jln pun slow.. em,mmg ada bau herba2 sket..tp sedapkan..

sori la aritu x sempt nk sembg lelama.. kakak tu duk tuam2 akk..hee..ape2 pun take care yer...

~ fiza said...

salam kak farah...

nk tmpang tanya, agak2 akak skarang ni ada lg x pameran IKS tu?

kalau kak farah tahu ada lg, blh jg pergi....ingat nk bli jg...

terima kasih =)

angahfarah said...

salam fiza...aah..pamera IKS tu ada lagi..kat U Mall, Tmn U (bhgn bawh MBO Cinema).. tarikh pameran dr 22 Oct - 31 oct ni..if x smpt nk beli..leh je contact dgn kakak tu..akk leh bg no nyer..

~ fiza said...

oh ye ke, alhamdulillah, blhla pergi...tp incase xsmpat, nanti fiza amek no dr akak yea..
trima kasih ye kak, byk info fiza dpt dr entri2 akak =)

rsnya kt ni sama usia pregnancy la hehe
smg smuanya slamat buat akak....

trima kasih skali lg yea =)

armouris said...

lagi info tentang tungku di SIHAT SELALU - Tungku Sekarang Pakai Elektrik

Umi said...

salam, dik.. dah selamat bersalin ke? nk no contact bidan tu, boleh? nk try tungku nie... mcm best je dgr..